-A +A
Home | Samoliječenje bioenergijom

AKUPUNKTURNA NAUŠNICA

 

Akupunkturna nausnica

 

Akupunktura je drevna kineska alternativna medicinska metoda stara gotovo 5.000 godina, kojom se ubadanjem igala u određene točke na koži pacijenta uspostavlja vitalna energija koja tada protiče u čitavom čovjekovom organizmu (energija Qi). Naše tijelo po kineskim principima ima 12 glavnih meridijana i oko 365 akupunkturnih točaka. U Kini, ali i u drugim zemljama, koje su prihvatili akupunkturu, vrhunac predstavlja izvođenje kiruških zahvata uz opću anesteziju postignutom akupunkturom. Svjetska zdravstvena organizacija od svih alternativnih terapija jedino akupunkturu priznaje kao medicinsku metodu. Jedna od grana akupunkture je aurikolopunktura ili aurikolomedicina, čiji temelji sežu još od Hipokrata (4. stoljeće prije Krista), ali je tek 1956. francuski liječnik Paul Nogiere obznanio osnove aurikuloterapije, koja se osniva na 30 akupunkturnih točaka smještenih u uhu. Danas postoji više ogranaka aurikuloterapije ili akupunkture uha, ali priznata je ona koju je postavio Dr. Nogier.

 
Nogierove tocke
 
 
Na osnovi Nogier-ove aurikoloterapije izrađene su jedinstvene AKUPUNTURNE NAUŠNICE  sa BioG Chip® -om. Tako je dovoljno, da se ove naušnice pričvrste sa klipsom (kopčom) na resicu ušne školjke i one energetski stimuliraju rad 30 akupunkturnih točaka u uhu te 24 točke koje okružuje uho. One stalno energetski stimuliraju rad tih točaka i pune energijom meridijane i  održavaju stalni protok bioenergije u čitavom tijelu. Na taj način potpuno bezbolno i bez rizika (infekcija, hematom i dr.) provodi se akupunkturna terapija.
 
Budući, da je protok energije stalan, svi meridijani i organi su uravnoteženi, a kronične bolesti i stanja se povlače. Stalnim nošenjem AKUPUNTURNE NAUŠNICE svodi se na minimum pojava novih  i recidiva starih bolesti.
 
 
Svjetska zdravstvena organizacija je 1979. godine prihvatila akupunkturno liječenje kod ovih bolesti:
 
Bolesti usne šupljine
Zubobolja, bol poslije vađenja zuba, upala desni, akutna i kronična upala ždrijela.
Bolesti probavnog sustava
Grčevi jednjaka i njegova prijelaza u želudac, štucanje, spušteni želudac, akutna i kronična upala sluznice želuca, žgaravica, kronični čir dvanaesterca( suzbijanje boli), akutni čir dvanaesterca(bez komplikacija), akutna i kronična upala crijeva, akutna bacilarna dizenterija, zatvor, proljevi i zapletaj crijeva.
Neurološke i mišićno-zglobne bolesti
Glavobolja, migrena, upala trigeminusa, periferna kljenut facijalisa (u ranom stadiju), kljenut poslije moždane kapi, periferne neuropatije, posljedice poliomijelitisa(rana stanja),
Menierova bolest, neurogene smetnje mokrenja, noćno mokrenje, međurebrena upala živca, cerviko-brahijalni sindrom, sindrom "smrznutog ramena", sindrom."teniskog lakta", išijas, lumbago i lumbalgija te artroza. 
Gornji dišni sustav
Akutna upala sinusa i krajnika, akutno začepljenje nosa i obična prehlada (hunjavica). 
Donji dišni sustav
Akutni upala bronha, bronhalna astma (kod djece i bolesnika bez komplikacija).
Bolesti oka
Akutni upala očne spojnice, centralna upala rožnice, kratkovidnost kod djece i siva mrena (bez komplikacija).
 
Za liječenja navedenih bolesti i stanja obično je potrebno od 15 do 45 dana
 
Kontraindikacije
Ne provoditi akupunkturu kod: stanja ekstremne slabosti, u akutnom opitom stanju, u akutnim psihozama, u ekstremno uzbuđenim stanjima, u bolesnika s pace-makerom, neposredno nakon radioaktivnog zračenja , nakon velikih doza kortikosteroida i psihofarmaka te natašte (kolaps) te u trudnoći, za vrijeme menstruacije i neposredno nakon obilnih obroka.
 
Iskustvom je utvrđeno da akupunktura smanjuje pretilost, stres, nesanicu i želju za pušenjem, alkoholom i drogom, a povećava mušku potenciju, smanjuje preranu ejakulaciju i druge seksualne poremećaje. Povećava vitalnost, koncentraciju, memoriju i imunost. Zbog toga, AKUPUNKTURNA NAUŠNICA održava Vaše zdravlje stabilnim i dugotrajnim.
 
Način primjene: AKUPUNKTURNA NAUŠNICA se stavlja na uho odmah poslije ustajanja i nosi se na jednom uhu najmanje 3 sata, a najviše do lijeganja u krevet (noću se akupunkturne točke minimalno pune vitalnom energijom). Naušnica se premješta s uha na uho i uradi se od 5 do 6 izmjena dnevno. Ako se to želi ili je potreban pojačani učinak tada se mogu odjednom nositi naušnice na oba uha. Kako je ranije spomenuto, kod kroničnih bolesti kralježnice kombinira se nošenje AKUPUNKTURNE NAUŠNICE i BIOTERAPEUT-a pa se sa dvije naušnice i dva bioterapeuta postiže  maksimalni učinak tj. potpuni protok vitalne energije i nestanak bolova.
 
 
AKUPUNKTURNA NAUŠNICA može raditi do 3 godine. Ne smije se izlagati izvoru topline. Najbolje čuvati na sobnoj temperaturi.
 
Tehnička specifikacija
Dimenzija: promjer 22 mm
Težina: 2,0 g.
Sastav: Cu, Zn, Sn i Ni.
Magnetska folija debljine 0, 5 mm.
Magnetska snaga iznosi 29 g/cm2
 
Bio G Chip® tehnologija (nano tehnologija metalnih kristala) dobitnik je najprestižnijih međunarodnih nagrada za inovacije (London, Pitsburg, Ženeva, Moskva i dr.) Hrvatski patent br. P 20020698, EU patent br. EP 03792533.6 i svjetski patent WIPO PCT WO br. 2007/017772 A2.
 
Medalje
 
Cijena za EU: 340,00 kn